You are currently viewing Investments in Ukraine are one of the major problems today

Investments in Ukraine are one of the major problems today

  • Post category:News

Investments in Ukraine are one of the major problems today

Цими днями у столиці Естонії відбулася велика конференція з питання інвестицій в Україну. Це була перша подібна масштабна подія у країнах Балтії та Скандинавії за час повномасштабного вторгнення росії. Головна мета заходу – розширення можливостей для інвестування, налагодження партнерства та сприяння економічному відродженню України.

Президент Національного експертно-будівельного альянсу України ВІКТОР ЛЕЩИНСЬКИЙ:

– Щодо проблем, які мають місце сьогодні, то одна з найбільш вагомих – інвестиції в нашу державу. На жаль, поряд з проблемами наповнення державного бюджету у зв’язку з тим, що усі зароблені кошти максимально йдуть на оборону України, трапляються випадки, коли окремі територіальні громади та деякі державні компанії чи установи спрямовують величезні кошти на… озеленення міст, перекладання бруківки або асфальту, купівлю барабанів для укриттів тощо.

До усього цього в країні немає єдиного чіткого розуміння того, як ми будуватимемо зараз і в майбутньому, оскільки стратегічну норму не доопрацьовано до логічного кінця. Йти шляхом такої країни, як Ізраїль, Україна нині не може. Інвестиційний клімат дуже слабкий, а реалізовувати безпекові норми доволі дорого, проте вкрай необхідно. Із цим питанням ми живемо і житимемо ще не один рік, а скоріше, десятки років.

Хочу запевнити, що в Україні, попри усе, є доволі багато комерційних організацій, які вже перелаштувались на сучасний підхід у роботі, зі сформованими командами, сучасним програмним забезпеченням, розумінням реалій та дотриманням інноваційних технологій.

Реалізація усіх актуальних проектів має у комплексі вирішуватись так, щоб людина, сім’я та громада мешкали у безпечних будинках, знаходили можливості отримувати соціальні послуги також у захищених будівлях. Це має стати нормою для сучасної України й України майбутнього.